Část nástupiště stanice metra B Karlovo náměstí je uzavřena a ohrazena - zřejmě z důvodu stavby výtahu. Bednění na straně směrem Anděl je velmi netradičně vyzdobeno pop-artovými velkoplošnými kresbami s ježíšovskými motivy. Ježíš v novodobých katakombách vykopaných za socialismu...

Dnes máme Seslání Ducha Svatého a vzpomínáme též po židovsku na seslání Zákona na hoře Sinaj. Když jsem tam před lety byl, cestou z vrcholu jsem si fotil karavanu velbloudů s (nejspíš) Filipínci, neřešil jsem, že mají roušky; možná kvůli prachu ze Sinajské pouště? Dnes když jsem si fotky opět prohlížel, nevěřil jsem vlastním očím!

"Řada lidí, kteří mají nějaké náboženské zázemí, vychází z biblických textů a z představy nějakého kontinuálního monoteistického kultu a chrámu v Jeruzalémě. Teď ale zjišťujeme, že centralizace neproběhla tak důkladně a že ten kult nebyl tak monoteistický, jak se předpokládalo," přibližuje Čapek na iRozhlas.cz.

V současné době, kdy je svět tak prochází těžkou krizí způsobenou pandemií nemoci COVID-19, požádal papež František všechny křesťany bez rozdílu vyznání, aby se připojili ke společné modlitbě Otče náš ve středu 25. března v pravé poledne.

Petr Pokorný (21. dubna 1933 Brno - 18. ledna 2020) byl český evangelický teolog, filozof, biblista-novozákoník, historik, vysokoškolský pedagog, v letech 1996-1999 děkan Evangelické teologické fakulty Univerzity Karlovy, spoluzakladatel a v letech 1998-2010 ředitel Centra biblických studií AV ČR a UK v Praze.